Säkra upp ytterdörren eller annan dörr

barngrind-altanDet finns tillfällen då det även kan krävas att man säkrar upp ytterdörren för att barnet har lärt sig att öppna ytterdörren och har man inte möjligheten till att låsa från insidan med nyckel så kan barngrind vara det enda alternativet.

Det finns så klart alla möjliga lösningar att låsa dörren från insidan med både hänglås eller dylikt eller varför inte en hasp lite längre upp på dörren så inte barnet kan nå haspen men det finns tillfällen då detta inte är något alternativ för många föräldrar. Kanske har man andra äldre barn som måste kunna komma in och ut eller ha möjligheten till att i alla fall öppna ytterdörren för att kunna få kontakt med en äldre person i hemmet.

Har du en avskild hall med direkt anknytning till ytterdörren rekommenderar vi att grinden sätts upp i dörröppningen som har anslutning till resten av huset då det har flera fördelar.

Många personer har även rum som de vill stänga av helt på grund av diverse farliga eller rent känsliga saker i rummet och finns det inget lås på dörren kan det vara en idé att sätta upp en barngrind i dörröppningen. Även om det skulle finnas nyckel till dörren så är det nog enklare med en grind där du slipper hålla reda på nyckeln då det är ganska omständligt.

Ett exempel från en besökare

En barngrind har som sagt många bra användningsområden och ett av de lite bättre vi fick inskickat från en besökare som precis hade köpt ett hus lite längre ut på landet med en väldigt stor veranda. Hon kände att det var väldigt bortkastat utrymme om inte denna veranda skulle användas flitigt de närmsta året så hon kom på den briljanta idén att sätta upp en barngrind till ingången ut av verandan.

Hon var även tydlig med att hon hade inspekterat mellanrummet på plankorna i staketen runt verandan så att mellanrummet inte vart för stort.

Det får maximalt ha ett mellanrum på 7,5 centimeter vilket är bra att veta i fall du ska inspektera något.