Modeller

Det finns lite olika varianter på barngrindarna lite beroende på hur dörröppningen ser ut eller om du t.ex. vill ha ett galler framför spisen som du enkelt kan flytta runt.

Söker du en barngrind för en helt vanlig dörröppning som inte har någon ovanlig bredd finns det ett gigantiskt utbud, se våran lista på butiker.

Ett vanligt problem är att dörröppningen / valvet är för brett med traditionella barngrindar men det finns numera lösningar på det.

barngrind bredAlternativ ett – Bland annat finns det en modell som du kan öppna och stänga med en hand men det som särskiljer denna modell från andra är att det är en slitstarkt väv som rullas ut i stället för stål. Detta gör att den knappt tar någon plats när det inte används men framförallt att den passar väldigt stora dörröppningar utan några problem, ungefär 120 cm brukar dessa max kunna blockera.

 

 

barngrind flexAlternativ två – Är att använda en så kallad Flexi fit grind som är av metall men som går att justera bredden på vilket passar öppningar på ungefär 70-110 cm. Dessa passar väldigt bra i t.ex. trappan då det oftast är lite bredare där.

 

 

 

barngrind extra bredAlternativ tre –  Har du väldigt stora öppningar över 120 cm behöver du en FLEX grind och den består utav 2-3 sektioner lite beroende på modell och är perfekt för större valv, dörrar eller bara vanliga stora öppningar. Men denna modell passar väldigt bra till t.ex. när man behöver stänga av så barnet inte kan komma åt vedspisen